Viete, ako rada varím? Ale nestalo sa to hneď. Predtým by ste tomu možno neverili, nechala som si urobiť sklenené obklady do kuchyne lmmont.sk, vyzerali krásne, ale mne varenie pred narodením dcéry vôbec nebavilo a keď som nemusela, tak som neverila vôbec. Lenže s príchodom dcéry to nabralo úplne iné obrátky a ja som zrazu začala objavovať, že varenie je vlastne zábava a že sa nejakým spôsobom na tom môžete „vyblázniť“ a sebarealizovať. Ako to myslím? No napríklad tak, že s jedlom sa naozaj ide hrať. Môžete pripraviť jedlo, ale dôležité je aj to, ako ho naservírujete. To zdvihne buď celý dojem z jedla alebo nie. A to teraz nehovorím iba o tých klasických varených jedlách, ale napríklad aj len v ovocí – môžete ho poskladať do rôznych tvarov, urobiť mačku, oči, chvost, ňufáčik.
A všetko záleží iba na vašej trpezlivosti a predstavivosti. A vezmite si typicky príklad – v reštaurácii tiež dostanete jedlo nádherne naservírované. A keby ste si objednali jedlo a nedali si vôbec prácu s tým, aby ho dobre naservírovali, určite by vás to nahnevalo, je to tak? Vlastne sa nie je čomu diviť. V reštaurácii jednoducho tí, čo varia a pripravujú jedlo, musia dbať na to, aby bolo nielen chutné, ale aj pekne naservírované. A kto má vlastný podnik, nejakú reštauráciu, tak určite vie, o čom hovorím, to je úplne jasné.
Raz som prišla do reštaurácie a objednala som si sviečkovú s knedľami a brusnicami a šľahačkou a to čo mi priniesli bola hrôza. Teda myslím vzhľadovo. Vzhľadovo to nebolo vôbec pekne nachystané, ale jedlo bolo našťastie chutné a tak som si aspoň pochutnala. Ale z dôvodu toho, že to jedlo nebolo pekne naservírované a nedali si s tým žiadnu prácu a odflákli to už by som tam asi nešla. A tu môžete vidieť, ako veľmi záleží aj na vzhľade jedla. Možno poviete že nie, ale nie je to pravda. V skutočnosti na tom veľmi záleží a to si píšte.